Reisebrev fra InfoSec i London

I begynnelsen av Juni var en liten delegasjon fra Watchcom i London, for å være med på Info Sec Europe. Eventet er et av informasjonssikkerhetsbransjens største i Europa og samlet i år 13.500 deltakere.

Info Sec Europe er et viktig samlingssted for både inspirasjon, faglig oppdatering og ikke minst nettverksbygging. Utover de mange deltakerne samles naturlig nok også et utall leverandører. Ikke mindre enn 360 stander var å finne i det enorme messeområdet på London Olympia. For de som ønsket å oppdatere seg på nye teknologier og løsninger, var dette et bra sted å være, selv om det må innrømmes at summingen fra av over 13000 mennesker tidvis kan være litt i meste laget for selv de mest støyvante.

Faglig sett var det også mye bra på programmet. I år hadde konferansen følgende hovedbudskap: «Cybersecurity at the speed of business». Mange spennende foredrag hadde derfor fokus på hvordan man kan få informasjonssikkerhet til å bli en større del av forretningsstrategien, og ikke oppfattes som en bremsekloss for god business.

Mange spennende foredrag og paneldebatter var å høre, og vi observerte stolt at flere av de beste på KeyNote scenen var tidligere Paranoiaforedragsholderne. Bruce Schneier og Jessica Barker, var to av de vi møtte igjen. Jessica Barker møtte vi også i gangene hvor vi slo av en hyggelig prat om Paranoia. Kanskje ser vi henne igjen på scenen i Oslo?

Schneier holdt innlegget: «Artificial Intelligence & Machine Learning: Cybersecurity Risk versus Opportunity”, hvor han var opptatt av sikkerhetsaspektet knyttet til IoT, og hvordan IT-sikkerhet blir “Altmulig-sikkerhet”, gjennom de fysiske utfordringene dette kan gi. Spesielt siden fokuset på sikkerhet, og frekvensen for nykjøp er langt lavere ved eksempelvis kjøp av ny bil enn ny mobil. Bruce la stor vekt på hvordan han også mente IoT i større grad vil tvinge myndighetene til å reagere – hovedsakelig grunnet redsel.

Andre spennende innlegg vi hadde gleden av å få med oss var Jaya Baloos innlegg om hva BlockChains betyr for Cybersikkerhet. En innføring i hvordan denne debatterte teknologien, både kan gi utfordringer og muligheter – var verdt å få med seg fra denne engasjerte og kunnskapsrike CISO-en. 

Sist, men ikke minst fikk vi også med oss en spennende debatt om ulike selskapers tilnærming, erfaringer og tips knyttet til bygging av en robust SOC. Panelister fra Vodaphone, Telefonica, Close Brothers og London Metal Exchange debatterte friskt.

Konklusjonen etter tre fullspekkede dager var mye inspirasjon, faglig påfyll og spennende møter. Vi tok med oss flere gode tips til planleggingen av Paranoia 2018, både i forhold til Expoområdet og aktuelle foredragsholdere.